maanantai 23. tammikuuta 2017

Kehitys ei tule ilman harjoitusta.

Olin viikonloppuna ensimmäisessä virallisessa koiranäyttelyssä Neiti Sylvin kanssa. Olin harjoitellut Sylvin kanssa näyttelytilannetta siis kävelyä, seisomista. Tiesin että Sylvi tarvitsee aikaa tottuakseen tilanteeseen. Tulimme näyttelypaikalle noin 2h ennen kun kehään menoa. Yritin koko 2 h ajan tasaisesti saada Sylviin kontaktia eli syömään minun tarjoamia herkkuja. No ei siitä tullut mitään. Menimme kehään ja kaikki sujui tavallaan hyvin mutta, tiesin että Sylvin asento jäi vajaaksi. Koiranäyttelyt on arvostelulaji niin silloin kaikki vaikuttaa. Sylvi oli luokassaan kolmas – kuudesta ja sai arvostelun erinomainen. Siis ei huono mutta, minua silti hieman ärsytti koska kilpailuhenkisenä haluaisin aina olla paras.

Pohdin että, miksi en voinut olla tyytyväinen tulokseen?

En tietenkään voinut olla tyytyväinen koska, tuomari sanoi että Sylvi olisi ollut ykkönen jos takakulmaus olisi ollut  parempi. Tietenkin takakulmaukseen vaikuttaa koiran luusto mutta, iso osa on siitä kuinka koiran esittää. Muistan hyvin ensimmäisestä näyttelyharjoituksista kun kouluttaja sanoi että, koiranäyttely on vaativa harrastus.  

Ollakseen paras on harjoiteltava!


Koiranäyttelyt on ehdottomasti mulle harrastus mutta, haluan silti kehittyä siinä. Oivalsin että, näinhän se menee oli sitten kyseessä koiranäyttelyt tai vaikka Body Fitness. Ollakseen paras on nöyrästi vain harjoiteltava. Tiedän nyt miten ja mitä haluan kehittää tulevien näyttelyiden suhteen Sylvin kanssa. Tulemme harjoittelemaan Sylvin kanssa kevyesti joka päivä takajalkojen koskettelua, siirtämistä ja suhteemme syventämistä joka näkyy toivottavasti jatkossa näyttelytilanteessa siten että, hän olisi kiinnostuneempi minusta kuin ympärillä tapahtuvista asioista.

Ensimmäisistä omista kisoista viisastuneena tiedän myös miten haluan parantaa omaa esiintymistäni ja kuntoani. Haluan että esiintymiseni on sulavaa, asennot tulevat luonnollisesti ja kisalookini on selkeä sekä tyylikäs. Kisakunto on sitten se mikä on, mutta joka kerta kun teen treenin ajattelen aina kisoja. Totta kai fyysiseen kuntoonkin on tavoitteita joita kohti joka kerta treenissä pyritään. Eli jokainen treeni on se harjoitus joka on vietävä loppuun ollakseen paras.

Minua ainakin helpottaa tieto että, harjoittelemalla kehittyy ja heti ei tarvitse osata kaikkea.


- Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti